Saturday, May 12, 2012

puas hati tak?

aku tak sangka ini yang kau mintak. dan aku tak percaya itu kau yang aku pernah kenal. cepat betul manusia berubah. terima kasih. sekian lama aku menanti kata putus, and akhirnya aku dapat jawapan sebenar engkau (walaupun haritu kau kata lain). aku sikit tak ambik hati kau tipu aku dengan alasan-alasan kau. kau berhak. and terpadam nya post2 sebelum ini sebab kau kata aku tak berhak.. aku ingat boleh simpan kenangan tu buat selama lama nya. rupa rupanya aku tak berhak. aku rasa dah padam semua nama kau dalam apa saja urusan aku, melainkan nama kau yang aku tulis didalam buku. dan password handphone dll. semak je aku ni nak guna nama kau yang sedap tu kan. takpe lah aku dh padam pun. aku tahu kau berubah sebab aku ni macam syaitan, aku takde rupa takda harta.. itu hak kau. aku tak kisah. janji janji kau pun aku anggap kau bergurau je. aku termimpi kau masa tido di depan kaabah. aku doa untuk kita dan ini yang aku dapat. mungkin Allah bagi petanda kau bukan untuk aku. aku terima semua ni. aku doakan kau bahagia dengan siapa je yang kau suka. walaupun dh lama tak berhubung tapi aku rasa baru harini kita berpisah. mungkin aku perlukan masa untuk terima semua ni. post ini untuk sape? kau terasa ke?kau tak payah perasan la aku cakap pasal kau. berambus. mulai sekarang aku benci semua pasal kau. salam.

6.36am 11/09/2010 2syawal

assalamualaikum
salam aidilfitri yea

hurm...
bosan nye
kenape laa tak bole tido
padahal tido pukul 3 tadi
semalam punya pasal laa nie g jalan TAR sampai kul 6 baru balek
huh

lepas tu org beraya, aku tido.. bodo je plak kan

semalam pagi2 g solat jenazah!
haha solat aidilfitri laa dol
lepas tu ade khutbah n tazkirah sikit
da besar, dengar la kejap
mase kecik2 dulu, da lari dahh
haha
kalau raya qurban, da g manin kat lembu dah time org khutbah
haha

lepas sembahyang raya, g rumah makcik2 n sedare mare
sebe;om tu singgah rumah wan chik kat kampung delek, then g kubur arwah abah..
tahun nie tahun kedua raya takde abah
tap[i aku rase cam baru semalam jumpa dia
sedih sangat
skrg pun masih rindu n teringat kat abah

lepas g kubur, g meru rumah mak uda
punya laa mengantuk .. aduhh
lepas tu malas la nak raya, aku duduk dalam kete
mane mak nak pg, aku bawak laa
then tido dalam kete
sampai berpeluh2 daaa
basah baju raye aku

last skali raya umah paklang, dapat duet raya
yang pelik nye, anak2 buah aku dapat sorang rm10, aku pulak bole dpt rm1
haha
kena bahan je kat rumah
for sure laa paklang salah bagi angpow kan
haha

balik je, teros membute sampai laa kul 12
lepas tu daa tak bole tido
nak g raye umah sape da malam nie?
haha
duduk bilik online je laa

then kul 3 tido, kul 6 da bangun?
gil atak boleh tido
macam2 aku fikir
aduhh

maka, online la sekejap
kang tengah hari mula la mengantuk
memang tido je laa keje aku mase raye raye nih
huh

tu je laa nak tulis
ade gak hikmah nye aku tak bole tido
aku pon da lama tak update bog kann

tu saje laa

salam aidil fitri minal aidil wal faizin

Allah berkati kita semua
semoga kekal

Tuesday, July 20, 2010

hello peeps :)

pehh.. lame gak tak update kan.. malas daa...

minggu nie final exam sem 4..

semalam paper miss usha , aku dtg pakai jersey je..
bole tak terpikir plak dress code.. baju aku tade collar :)
haha
kena mengadap head of academic laa nampak nye
then dia bg aku pinjam jersey college, ade collar.. tu je dia mampu tolong..
nak tanak kena la pakai, kalau tak, tak exam laa aku
baju tu besar bodoh! haha.. masok class, kena bahan..
"wakil skola"!! haha teringat zaman wakil skola dulu..
jersey besar.. then bangga gila pakai dalam class..
haha zaman skola rendah..
nak jadi atlet sgt sampai periksa no last!


lepas tu, amek exam laa aku
kena gelak tak suda..
ID CARD aku lak laen...
memang laa, dah aku guna ID diploma..
mereka semua masuk dr foundation or STPM, memang laa lain dari aku..
aduhhh


balik exam, nak tido..ngantok gila..
da masok bilik kan, da nak terlelap dah..
tiba2 terlintas kepala nak potong rambot!
teros pakai baju, amik duit,g kedai!!!
dalam 15 minit, rambut aku yg 8bulan aku bela, da takde!!!
aduh dan dan laa nak menyesal..
haha
muke bapak skema...
lepas tu baru laa tido (segan nak jumpe org kat luar! haha)



petang macam biasa siap2 g keje
alamak.. hujan lebat!!!!!
kena laa g keje naek kete....
dah laa minyak cukup2 makan, duet mmg takde langsong da nih!
jalan plak jem.. jangan mati tengah jalan dah la..
da lah ujan , kena pasang aircond, then jammed lageyyyy
memang minyak santak abes laa..
naseb baik bole sampai bukit bintang yang cam neraka tu, tapi lambat!!!
parking plak takde.. cam babi laa !@#$%^&
dapat parking jaoh gilaaa.. PAYUNG PULAK TETINGGAL KAT CLUB!
memang saje nak cari hal la arini..

maka saya pon berlari lari anak ke club..
dalam perjalanan, ade laa restoran besar tepi jalan..
mmg full la kan, dah hujan, orang mesti singgah dulu punye..
fullhouse restoran tu...
ahh pedulik hape, tade kene mengena la..
aku pon teros kan perjalanan dengan hati yg bersahaja..
lari2 anak...
BOMMMMMMMMMMM!!!!!!! macam hindustan aku tergolek dalam restoran!!!
depan orang ramai plak tu.. bapak malu ahh
naseb baek jaoh dari club, takde sape kenal!
bodo laa.. bengkak tulang kering aku nih.. tajam plak batu tuuu
macam cilake..

masok2 club, da punchcard, jumpe boss...
dia cakap
"kenapa tak tunggu hujan berhenti?"
haha kelakar..
aku takkan masok keje lambat suke2 laa bos syg

then dia suroh bartender bagi aku t-shirt , sebab baju aku basah kuyup!
then ade ke patot mereka bagi aku baju staff...
agak2 laa, kang org amek order kat aku plak..haha

pastu dia bg aku baju tiger beer.. bapak besar..
tanak aku!
suro dia cari baju laen.. haa jumpe!
baju jack daniels beb!
ori punya..
mmg bernasib baek la aku dapat

haha lepas tu dia kasi amik teros!
aku punya hepi sampai lupa semua kesialan yg dtg sebelomnya.. haha


pastu keje a macam biase..
semua customer ingat aku tak keje.. haha

then balik suro abg taufiq anta aku kat kete..
jauh gilaa
balik, tido..

nih baru bangun..
nak balik klang jumpe mak..
mak mesti suka tengok rambot baru aku :)
haha
macam budak sekolah..
haha

tu je laa buat kali nie
jumpe lagi nanti :)

Wednesday, June 30, 2010

takde tajuk boleh tak?

salam.. ye slamat pagi semua
hari ini akhbar tamil nesan melaporkan..
ini pagi jam 6.30 tepat saya baca berita kamu baca tak tau bila

dah3 stop merapu ye
arini nak report ape ye
da lame tak update..

pasal semalam..
saya convo diploma..
location : hotel legend, kuala lumpur

emak dan angah jue dtg semalam...
bantai gelakkk je dapat jumpe kawan2 lame..
si anep pon da pandai menge'dog' , sejak dia belajar menganjing orang nie laa.. menjadi2.. haha

rehearsal semua ok
then ada ceramah SSM plak
pastu baru laa yg real punye majlis
kami menganjing lagi menteri tu..
dia pelat laa.. haha

pastu tiba turn aku naek stage
gila gabra
tak reti senyum dah, cakap time kaseh pon tak
punye la menteri tu cakap tahniah
aku wat bodo jea
haha

then balik tak jadi anta mak balik umah
penat gilaa
tak tido dari balek keje sebelomnye

so aku tido jelaa
mak g jalan TAR dgn angah, amik yana skali
demam plak yana
acul anta kat mak

arini da start cass cam biasa n keje cam biasa
dan sekarang baru nk online
haha

jarang nk update sgt , jadi maaflah yea :)

sekian terima kasih :)

berita laporan oleh karam walia singgam